Heb je te maken met huiselijk geweld of kindermishandeling? In Nederland komt huiselijk geweld en kindermishandeling helaas vaak voor. Jij bent niet de enige. Veel voorkomende vormen van geweld zijn lichamelijke mishandeling, psychische mishandeling, seksueel geweld, verwaarlozing en stalking. 

Ga het gesprek aan met iemand die je kunt vertrouwen
Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Praten over huiselijk geweld is vaak de eerste stap in het stoppen van huiselijk geweld. Dat kan met je beste vriend(in), een kennis of een familielid, maar ook met je docent, werkgever of huisarts. Bespreek je zorgen en situatie en vraag om advies. Je hoeft het niet alleen te doen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je ook bellen met de kindertelefoon (0800 – 0432).

Contact opnemen met Veilig Thuis IJsselland
Voor advies en ondersteuning kun je altijd bellen met Veilig Thuis.  Als je contact met ons opneemt krijg je een medewerker aan de lijn, die goed naar jouw verhaal luistert en samen met jou kijkt wat er aan de hand is. 

Advies
Wanneer je ons belt voor advies is dit vertrouwelijk. Dit betekent dat we zonder jouw toestemming geen gegevens van je zullen noteren. Alles wat je vertelt blijft vertrouwelijk zolang je dat zelf wilt. Alleen met jouw toestemming kunnen we hulp organiseren. Als je liever niet wilt bellen, dan kun je ook met ons chatten via deze website. 

Hulp organiseren
Soms is het al snel duidelijk dat er hulp moet komen. Dan zullen we samen met jou deze hulp gaan organiseren. Vaak doen we dit samen met iemand van een lokaal team van je gemeente. 

Als het niet helemaal duidelijk is wat er aan de hand is, beginnen wij eerst met een onderzoek. Tijdens het onderzoek werken we zoveel mogelijk samen met jou en andere betrokkenen. Alleen samen doorbreken we de cirkel van geweld. Wanneer we hulp organiseren of een onderzoek doen, leggen we gegevens vast. Meer informatie hierover vind je hier: rechten van de cliënt.

Je kunt altijd bellen naar Veilig Thuis IJsselland: 0800 – 2000